Lifid
Three grape varieties bred by Cornell get their names
Three grapes born and raised at Cornell University now have names: Noiret, Corot noir and Valvin Muscat.
The naming of the grapes, developed at the New York State Agricultural Experiment Station in Geneva, Ontario County, occurred during the 31st annual conference of the Eastern U.S. Chapter of the American Society of Enology and Viticulture, held Monday and today at the Hyatt Regency downtown.
The Noiret (pronounced Nwahr’ay) and Corot noir reds are resistant to cold and diseases but also ideal for winemaking and blending.
„These new varieties will allow wineries to produce higher-quality wines at prices lower than what vinifera wines will usually sell for,“ said Bruce Reisch, a grape breeder and professor of horticultural science at the Geneva facility. Vinifera vines produce the most common European grape varieties.
Reisch and his team worked with Finger Lakes wineries on the development of the grapes, some of which are already in use. The newly named grapes are cross-bred from existing varieties.
Source: rochesterdandc.com

-
Markaðurinn7 klukkustundir síðan
Veitingastaðurinn Stapinn á Arnarstapa er til sölu
-
Nýtt bakarí, veitingahús, fisk- og kjötbúð og hótel1 dagur síðan
Pizzabakarinn opnar á Siglufirði – Theodór Dreki: „Við hættum ekki fyrr en pizzan var fullkomin“
-
Keppni4 dagar síðan
Íslenska landsliðið í kjötiðnaði sýndi frábæran árangur á Heimsmeistaramótinu í París – Myndir og vídeó
-
Viðtöl, örfréttir & frumraun3 dagar síðan
Snædís, Hafliði og Marlís kynntu íslenska matargerð á ríkisheimsókn forsetahjóna
-
Viðtöl, örfréttir & frumraun4 dagar síðan
Pop-up kvöld: Gísli Matt mætir á Le KocK – aðeins þetta eina kvöld
-
Markaðurinn3 dagar síðan
Kælivagn til leigu
-
Íslandsmót barþjóna3 dagar síðan
Róbert Aron Garðarsson Proppé er Íslandsmeistari Barþjóna 2025 – Myndir og vídeó
-
Markaðurinn4 dagar síðan
Kynning í Garra næsta miðvikudag